Начало За нас Реклама Контакти

Реване с малинов сироп

Снимка за Реване с малинов сироп
80
Време за приготвяне: 80 минути
I
Степен на трудност - Лесна

Реването поичезна от градските сладкарници и това, а и приятният ми вкус, са добри причини да го приготвите у дома. Да ви е сладко!

СъставНеобходими продукти за 0

  • 4 яйца
  • 1 ч. ч. пудра захар
  • 1 ч. ч. кисело мляко
  • 1 ч. л. бакпулвер
  • 1 ч. ч. пресято брашно
  • 1 пакетче ванилин
  • 1 ч. л. масло за намазване на тавата
  • 1 ч. л. брашно за поръсване на тавата
  • 500 г пресни или замразени малини или ягоди или сок от 2 компота
  • 4-5 с. л. захар за сиропа
  •  плодове от сладко или пресни плодове и изцедено кисело мляко за гарниране

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Яйцата се разбиват със захарта, докато побелеят, прибавя се киселото мляко и брашното, пресято с бакпулвера и ванилията. Всичко се разбърква добре и се изсипва да се пече в намазана с масло и поръсена с брашно тавичка. Пече се на 180° С, докато порозовее и клечка за зъби забодена в центъра на сладкиша излезе суха.

  2. 2.

    Реването се оставя да поизстине, набожда се с вилица и се залива със сироп.

  3. 3.

    Сиропът се приготвя, като пресните или размразени на стайна температура плодове се претриват през сито и полученият сок се смесва със захарта и 100 мл вода. Ако се използва сок от компот, няма нужда от прибавяне на захар и вода.

  4. 4.

    Реването се разрязва се на квадрати и се гарнира с целите плодове и цеденото кисело мляко, разбъркано с пудра захар.

Ян. 2010
Още подобни рецепти
Коментари