Усукани сладки в сироп

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Сладки
Усукани сладки в сироп
Усукани сладки в сироп
admin
Добавена от: admin
15094
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 бр. яйца
250 г брашно
100 мл сметана
100 г масло
2 с.л. бакпулвер
1 ч.л. сол
олио + 1 с.л. масло за пържене
За сиропа:
700 г захар
240 мл вода
1 ч.л. джиндифил
2 щипки канела
1 ч.л. ванилия екстрат

Пресяват се брашното, бакпулвера и солта в купа. Прибавя се студеното масло на кубчета и се обърква. Яйцата се разбиват и към тях се добавя сметаната, разбиват се и се добавя брашнената смес. Меси се с ръце до хомогенност. Така получената топка тесто се оставя да престои покрита в хладилник за 2 часа.
Тестото се разточва с дебелина 0.5 см, нарязва се на ленти 8х2 см, всяка се сгъва по средата и се усуква внимателно, краищата им да са добре свързани. Загряват се добре олиото с маслото в дълбок тиган и се пържат сладките до златисто кафяво, като по време на пържене се намалява температурата - бавно пържене. Изваждат се и се подсушават на салфетка.
Сироп: Добавя се в тенджера захарта, канелата, ванилията (ако ползвате прах я добавете на края), водата и джинджифила. Оставя се да ври на умерен огън за около 10 минути (тънък сироп). Малко след това се отстранява от огъня и се разделя в две купи. Единият се държи в хладилник, в него се потапят горещите бисквитки, които след това се потапят и в топлия за по-кратко време (няколко секунди). 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft