Кадаиф на Сарми

Продукти

  • 500 г тестени конци (за кадаиф)
  • 125 г прясно масло
  • 1 мл (6 ч.ч.) вода
  • 120 г (1 ч.ч.) орехови ядки (едро счукани)
  • -за сиропа:
  • 800 г (4 ч.ч.) захар
  • 1 мл (6 ч.ч.) вода

Приготвяне

Тестените конци се нареждат на купчета (сарми) в тава, като върху всяка сърма се поставят по малко орехови ядки и се пече до златисто; Залива се с предварително приготвения сироп от захарта и водата, в който се прибавя маслото; Оставя се да поеме и се поднася.

Етикети

кадаиф, сарми

Категории

Рецепти, Десерти

Подобни статии

Кадаиф

Кадаиф

Продукти500 г тестени конци (за кадаиф)200 г (1 1/2 ч.ч.) орехови ядки (счукани)5 г (1 ч.л.) канела125 г прясно масло -за сиропа:1 м...

Кадаиф с Мляко

Кадаиф с Мляко

Продукти125 г прясно масло200 г (1 1/2 ч.ч.) орехови ядки (счукани)500 г тестени конци (за кадаиф)1 мл (6 ч.ч.) прясно мляко800 г (4 ч...

Сарми със Сланина

Сарми със Сланина

Продукти300 г сланина150 г (3/4 ч.ч.) ориз60 г (1/3 ч.ч.) свинска мас750 г кисело зеле100 г (1-2 глави) кромид лук5 г (1 ч.л.) червен ...

Пиле Задушено със Сарми

Пиле Задушено със Сарми

Продукти1 кг (1 бр) пиле1 кг кисело зеле500 г смляна свинско месо100 г (2 глави) кромид лук40 г (4 с.л.) ориз10 г (1 с.л.) червен пипе...

Хранителен режим на детето

Хранителен режим на детето

Брой на храненията. Към края на първата година повечето от кърмачетата преминават на четирикратно хранене. Това е свързано с поглъщането на ...

admin

admin

2958 публикации

Публикувано
Публикувано

19.01.2009

Обновено
Обновено

19.03.2012

Прочетено
Прочетено

2526

Нередност Докладвай за нередност
0 харесват, 0 не харесват
Публикувай статия