Орехова пита със сироп

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Кекс
Орехова пита със сироп
Орехова пита със сироп
admin
Добавена от: admin
42503
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

6 бр. яйца
2 ч.ч. смлени орехи
1 и 1/2 ч.ч. смлян сухар
1 и 1/2 ч.л. канела на прах
2 ч.л. бакпулвер
За сиропа:
2 ч.ч. захар
сока от 1/2 лимон
1/4 ч.ч. коняк

Белтъците се отделят от жълтъците и се разбиват докато станат на стегната пяна. Жълтъците се разбиват със захарта, докато се получи гладка смес и се разтопи захарта. Добавят се и канелата и смлените сухари, които са объркани предварително с бакпулвера. Спира се разбиването с миксера и се добавят смлените орехи и се разбъркват хубаво с шпатула, като постепенно се добавят разбитите белтъци и се разбърква бавно, докато белтъците попият напълно. Сместа се изсипва в намазнена и наръсена с галета тава. Пече се на умерена фурна, докато порозовее. Оставя се да изстине.
Сиропът се приготвя, като захарта и лимоновият сок се сваряват заедно с 2 ч.ч. вода за 5 минути, а конякът се добавя, след като се свали сиропът от огъня. Сладкишът се нарязва и се сиропира лъжичка по лъжичка. Поръсва се със смлени орехи. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft