Сладкиш с кадаиф и ванилов крем

  • 24 692
  • 35
  •   1
Отговори
  • Мнения: 1 352

Предварително се извинявам за снимката - това успях да снимам преди да е свършило Embarassed. Споделям с вас тази рецепта, защото е много лесна и страшно вкусна Hug.

1 малък пакет кадаиф се запържва в масло докато си смени цвета ( да покафенее).

За ваниловия крем:
1 л. прясно мляко
4 жълтъка
5 суп. лъж. брашно
1 ванилия
1 ч.ч. захар

В малко студено мляко разбиваме добре брашното, отделно разбиваме и жълтъците. Слага се млякото на котлона да заври, добавят се ванилията, захарта, постепенно жълтъците и накрая брашнената каша. Котлона се намалява и се бърка непрекъснато до получаването на гладък крем.

За сиропа:
1 1/2 ч.ч. захар
1 ч.ч. вода
щипка канела
сокът от един лимон

Кадаифът се разделя на две. Половината се изсипва в тавичка, залива се с ваниловия крем. Отгоре се разпределя останалия кадаиф. Накрая се залива със сиропа.

Последна редакция: вт, 20 фев 2007, 12:01 от Marieta

# 1
  • Пловдив
  • Мнения: 686
Супер!!!
Трябва да се пробва. Обаче снимката нещо не ми се отваря.
Има 1 турски сладкиш КЮНЕФЕ с кадаиф и тяхно сирене подобно на нашия кашкавал. Кадаифът се запържва с пакет масло. Разделя се на 2 части в тавата. Между 1-та и 2-та се настъргва кашкавал и се запича 5-6 мин. докато се разтопи кашкавала. Отгоре се залива със захарен сироп. В общи линии май това беше рецептата, но в детаилите не съм сигурна.
 newsm78 Май вътре се настъргваше и шам фъстък....но не помня детаилите.....

# 2
  • Мнения: 14 471
мммм страхотно. една приятелка правеше нещо подобно с яйчен крем но тъй и не взех рецептата - ще направя тази.
благодаря Grinning

# 3
# 4
  • Мнения: 1 446
Копирам си рецептата и в събота ще я направя. Благодаря!  bouquet

# 5
  • Мнения: 7 474
Кадаифа е на лице, чудя се само с нишесте някакво дали няма да стане newsm78 или да не си правя експерименти Laughing

# 6
  • Мнения: 11 747
Leo,дай после снимка и коментар,че и на мен ми е интересен този сладкиш! Hug

# 7
  • Мнения: 293
Направих този кадайф преди няколко дни ,но малко промених  рецептата ,защото кадайфа беше твърд и затова не го пържих.Наредих го  в тавичката и залях със сиропа,а след това прибавих и крема.
Мгого е хубаво и сочно нещо което мойте хора ценят.
Мерси за рецептата  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 8
  • Мнения: 11 747
мммммммммммммм,чудно изглежда Hug

# 9
  • Мнения: 349
Nelii75,  моите поздравления - изглежда чудесно и апетитно.
И в къщи са любители на сочното. Доколкото разбрах от твоите обяснения, не си разрязвала кадаифа, а само си го поляла първо със сироп, а после с крем. Въпрос - сиропът горещ ли е (при мен се разваля формата след заливането) newsm78 ; Втори въпрос - крем от литър мляко не е ли много?

# 10
  • Мнения: 293
Nelii75,  моите поздравления - изглежда чудесно и апетитно.
И в къщи са любители на сочното. Доколкото разбрах от твоите обяснения, не си разрязвала кадаифа, а само си го поляла първо със сироп, а после с крем. Въпрос - сиропът горещ ли е (при мен се разваля формата след заливането) newsm78 ; Втори въпрос - крем от литър мляко не е ли много?
Благодаря ,но трябва да благодарим на авторката!!!Не не съм  разделяла кадайфа,а сиропа беше хладък и може би затова не се  развали формата.След като пое сиропа  чак тогава залях с крема .Стриктно спазвах рецептата за крема .

# 11
  • Мнения: 7 474
И аз ще я спазя тогава, но утре или в понеделник  Laughing

# 12
  • Съвсем в края на света
  • Мнения: 664
Българският кадаиф, не става за пържене. В чужбина кадаифа е замразен и е пресен, мек.
Би било добре да ползвате идеята на Nelii75.

# 13
  • София
  • Мнения: 35 812
Много ми хареса рецептата  - обожавам кадаиф, така че ще я пробвам в най-скоро време   bouquet

# 14
  • Мнения: 7 474
Направих го преди малко, страхотен стана , мнооооого вкусен.  bouquet Мъжа ми си облиза пръстите Hug
Сипах сиропа топъл и крема отгоре, но кадаифа остана на топки, не попи, та се наложи да го нарежа и разбъркам, но другия път ще знам. Топъл сладкиша е много вкусен също  Crazy Crazy

Общи условия

Активация на акаунт